Cum să deosebeşti o chiuvetă de granit bună de una asemănătoare, dar de calitate inferioară?

Chiuvetele din piatră artificială câștigă popularitate în toată lumea, confirmând a câta oară că sunt practice, nepretenţioase în întreţinere şi capabile să-şi menţină aspectul iniţial timp îndelungat. Zeci de branduri concurează acerb între ele, încercând să câștige favorul consumatorilor. Cum poate un consumator să înțeleagă și să distingă o chiuvetă de granit bună de una asemănătoare, dar de calitate inferioară?

Expresiile „cel mai bun produs de calitate", „cel mai bun raport preț - calitate", „lider pe piață" se repetă de la un site la altul. Listându-le una după alta, potențialul cumpărător rămâne nedumerit – care e diferenţa dintre chiuveta oferită dvs. şi celelalte, asemănătoare?

Haideți să concretizăm, dar ce este piatra artificială, în general?

Producătorii de chiuvete o numesc, de obicei, după bunul lor plac - nano-granit, gresie din porțelan, fragranit, compozit, marmură turnată - numărul de denumiri frumoase frapează, creând multe probleme - ce piatră să cumpărați?

La nivel global, chiuvetele de piatră artificială pot fi împărţite în două tipuri:

  • granit monolit - structură omogenă pe toată grosimea
  • piatră acrilică (marmură turnată) - neuniformă în structură

Marmura, cu toata nobilitatea, are mai multe dezavantaje: e cu mult mai moale decât granitul, prin urmare, e mai sensibilă la şocuri mecanice (eventuale ciobituri, zgârieturi); al doilea dezavantaj semnificativ este structura poroasă a marmurei: ea este foarte sensibilă la colorare, absoarbe mirosurile.

Chiuvetele din marmură sunt acoperite suplimentar cu un strat de gel „gelcoat" cu o grosime de 1-2 mm, care conferă produsului culoare. Într-un mediu de bucătărie agresiv, deteriorarea acestui strat este o chestiune de timp. Consecințele sunt triste, datorită eterogenității compoziției produsul își pierde durabilitatea, riscând să apară ciobituri şi crăpături. 

O chiuvetă din granit monolit nu are nevoie de un strat suplimentar - este formată din așchii de granit pe toată grosimea, care, în combinație cu polimerul, creează rezistență și durabilitate de neîntrecut, garantate nu numai de producător, ci și de structura granitului.

Pe scara Mohs a durității, marmura este inferioară granitului în caracteristicile sale.

Granitul 7 din 10, Marmura 3 din 10, Diamantul 10 din 10.

 

Compoziția de referință a chiuvetei de granit este: granit 80%, rășină 20%. Acest raport este considerat a fi cel mai rezistent la influențele externe. Și totuși, puţin sunt producătorii care ţin cont de standard: chiuvetele ieftine, fabricate din materiale compozite, conțin cât mai puțin posibil granit și mai multe impurități. În aparenţă, pare a fi acceptabilă, se crede că o chiuvetă cu conținut redus de granit este cam aceeaşi ca cea de granit, dar mai ieftină. Doar că durata de viață a chiuvetei cu un conținut foarte scăzut al componentei cheie este de numai doi ani. Încălcarea raportului de referință 80% la 20% poate avea consecinţe triste: chiuveta se deteriorează mult mai repede.

Deci, cum poate un consumator să afle dacă compoziția chiuvetei este omogenă?

Este suficient să examinaţi cu atenție partea din față și din spate. Ele trebuie să fie identice după culoare, după textură, dar și după aspectul exterior. La chiuvetele acrilice, partea din față diferă de cea din spate sunt eterogene, la fel ca și structura produsului în ansamblul.

Cum rămâne cu garanția?

Pentru chiuveta de granit de înaltă calitate se oferă garanţie de la 5 ani şi mai mult. Durata de utilizare a chiuvetelor acrilice, precum și garanția, de regulă, nu depășește 2 ani.

Montebella este o compoziție de referință cu 80% cuarț și 20% rășină, durabilitate, estetică, simplitate în îngrijire și garanția calităţii de 5 ani.

Compania Montebella vă oferă chiuvete din granit monolit de bucătărie și blaturi de bucătărie din materie primă europeană de înaltă calitate, combinând cu succes tehnologia înaltă și soluțiile de design moderne.

Montebella constituie o competiție demnă pentru omologii europeni, nu numai prin faptul că nu cedează la capitolul calitate, dar deseori demonstrează o adevărată superioritate.